10 порад для покращення усного мовлення англійською

10 порад для покращення усного мовлення англійською

 

Покращити Ваш рівень англійської мови простіше, ніж Ви думаєте. Для того, щоб розвивати усне мовлення, звичайно, найкраще спілкуватись з носієм мови, але це не завжди видається можливим. Можливо серед Ваших знайомих немає жодного іноземця, або у Вас немає часу на такі зустрічі, саме для цього бюро перекладів та мовна школа ABC Center Львів пропонує Вам курси іноземних мов по скайп.

Тим не менше, якщо у Вас немає можливості віддувати курс розмовної англійської, наступні поради від мовної школи ABC Center Львів допоможуть Вам покращити рівень володіння іноземною мовою з мінімальними затратами коштів та часу.

Як побороти страх перед спілкуванням іноземною мовою

Мовна школа ABC Center Львів вважає, що основою покращення рівня розмовної англійської є переборення страху перед спілкуванням. Звичайно це очевидно, що часто ми, пройшовши курс групових чи індивідуальних занять, не можемо вільно розмовляти через те, що не віримо у свої сили. Ми нервуємось, коли починаємо розмовляти англійською, затинаємось і використовуємо неправильні звороти. Саме тому, наша мовна школа пропонує Вам віднайти свій спосіб, щоб розслабитись, думаючи про те, що жодна людина без практики та помилок не може нічому навчитись, натомість, помиляючись, ми вчимось уникати помилок. Варто підкреслити, що викладачі нашої мовної школи ABC Center Львів проводячи групові та індивідуальні заняття, враховують цей мовний бар’єр у плануванні свого курсу.

Поради для покращення рівня англійської мови

  • Думайте іноземною мовою

Одним з важливих аспектів наших групових занять з англійської є приділення належної уваги тому, щоб наші учні намагались думати іноземною мовою. Тобто, якщо Ви думаєте українською, а намагаєтесь висловлюватись англійською, Ви виконуєте роботу перекладача, і саме це призводить до помилок. Звичайно, потрібно багато практикуватись, щоб навчитись думати іноземною мовою, але цього реально досягнути. То ж у повсякденному житті, тренуйте свій розум, думаючи англійською, коли Ви чекаєте на потяг, замовляєте їжу у ресторані, шукаєте певну адресу, тощо. І не сумнівайтесь, що незабаром Ви помітите, що думаючи іноземною мовою, Вам стане значно легше висловлюватись.

  • Читайте вголос

Основна проблема, яку потрібно вирішити тренуючи усне мовлення– це обмежена плинність висловлювання, яка характерна учням на початку курсу розмовної англійської. А рішення дуже просте. Наша мовна школа Львова пропонує своїм студентам обирати тему, яка їм до вподоби і протягом певного часу читати про неї літературу. Ідея полягає в тому, щоб обрати тему, яка буде підтримувати Вашу увагу щонайменше протягом 5 хвилин. Викладачі нашої мовної школи Львова гарантують, що цей час буде збільшуватись зі зростанням Вашого вільного володіння англійською.

На індивідуальних заняттях з англійської мови у Львові часто застосовують цей прийом, оскільки в мережі Інтернет можна знайти величезну кількість статей на різні теми, і єдине, що потрібно зробити – це почати їх читати. Зазвичай при підготовці курсів розмовної англійської, викладачі приділяють велику увагу рівневі складності текстів, оскільки якщо учень індивідуальних занять з англійської мови розпочне з занадто складного тексту, що містить незрозумілу термінологію, це суттєво ускладнить прочитання тексту вголос і виявиться малоефективним прийомом.

  • Розмовляйте самі з собою, контролюючи жести

Викладачі наших курсів англійської мови у Львові для покращення усного мовлення, часто просять своїх студентів виконувати вдома наступну справу: розмовляти іноземною мовою протягом кількох хвилин на день, стоячи перед дзеркалом. За допомогою цієї вправи Ви можете слідкувати за виразами обличчя, рухами губ та мовою жестів під час мовлення. Більше того, викладачі наших групових занять з англійської мови, стверджують, що ця вправа є так званою репетицією перед реальним спілкуванням. Розпочинайте виконувати вправу протягом кількох хвилин і поступово збільшуйте час. Намагайтесь не зупинятись! Якщо Ви забули якесь слово і не можете висловитись, нічого страшного, намагайтесь підібрати інше. Ця вправа також допомагає визначити слова та вислови, які викликають у Вас труднощі у вимові і над якими потрібно краще попрацювати.

  • Аудіокниги – ідеальний засіб для покращення мовлення англійською

На і курсах англійської мови у Львові часто використовуються аудіокниги як допоміжний засіб для розвитку усного мовлення, оскільки вони також мають практичне значення для корекції вимови. Проводячи курси розмовної англійської, ми радимо своїм студентам розпочинати з простіших аудіокниг і поступово переходити до складніших, намагатись імітувати акцент і тон лектора, записувати для себе власні помилки у вимові і виправляти їх. Прослуховування пісень також допоможе Вам у покращенні усного мовлення, оскільки римовані рядки легко запам’ятовуються і їх також можна використовувати у розмовній мові. До речі, на індивідуальних заняттях з англійської мови і курсах англійської мови у Львові часто студентам пропонують самим обрати пісню і перекласти її дослівно, оскільки це збагачує словниковий запас та розширює лінгвістичні межі мовлення студентів.

  • Не переймайтесь сильно граматикою

Проводячи групові заняття з англійської мови або курси розмовної англійської, ми часто помічаємо, що поширеною помилкою є те, що учні надто переймаються тим, щоб граматично правильно висловлюватись іноземною мовою. Але подумайте, чим довше Ви затримуєтесь думаючи над словом, тим гірше буде звучати речення загалом. Звичайно, виконуючи вправу з дзеркалом, Ви зможете вирішити цю проблему, але для початку змиріться з тим, що Ваші висловлювання не будуть ідеальними, але з часом вони ставатимуть все краще. На курсах розмовної англійської нашої мовної школи Львова ми намагаємось створити умови для того, щоб учні могли практично застосовувати граматичні знання.

  • Робіть аудіозаписи свого мовлення іноземною мовою

Найкращий спосіб застосувати помилки на свою користь – проаналізувати їх. Сьогодні дуже легко зробити аудіозапис навіть на телефоні або ПК. Коли Ви будете записувати своє мовлення, Ви відчуєте різницю між ним і формою вираження та вимовою лектора. Прослуховуйте записи і записуйте слова, які Вам важко вимовляти.

  • Вивчайте скоромовки

Скоромовки теж надають нам певної легкості в момент усного мовлення. Вони сприяють вільному висловлюванню іноземною мовою, допомагають покращити вимову та, загалом, весело провести час

  • Вивчайте нові слова

Вивчення нових слів допомагає краще вимовляти складні слова та розуміти їхнє значення. Вивчайте нові конструкції, фразеологізми та сталі вислови, щоб вільніше почувати себе розмовляючи іноземною мовою.

  • Розслабтесь

І головне, просто розслабтесь. Вивчення англійської мови, покращення усного мовлення чи інших навичок – це не справа одного дня, але, маючи достатньо часу і наполегливо працюючи, можна досягнути чудового результату.

Курси розмовної англійської мови у Львові

Звертайтесь в мовну школу ABC Center Львів для проходження курсу розмовної англійської і ми буде ми раді Вам допомогти у досягненні Вашої мети. Телефонуйте за номером: +380 96 722 5203.